16 Mei 2009

Sukan Tahunan Tunas Permata UKM.

Foto oleh: Raai
Album penuh


Taman Tadika Tunas Permata UKM hari ini telah melangsungkan sukan tahunannya di Stadium UKM. Sukan tahunan ini telah dirasmikan oleh Dekan Fakulti Pendidikan UKM, Profesor Datin Dr. Siti Rahaya Ariffin.

Prof. Datin Dr. Siti Rahaya dalam ucapan perasmian sukan tersebut melahirkan perasaan bangganya kerana Fakulti Pendidikan telah dapat mengendalikan Tadika Tunas Permata UKM bermula tahun 2009 setelah diserahkan oleh Pusat Kembangan Pendidikan. Menurut beliau lagi, Fakulti Pendidikan memiliki ramai pakar dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.

Prof. Datin Dr. Siti Rahaya juga mengumumkan sebuah bangunan tadika sedang dalam proses pembinaan yang jangka siap pada tahun 2010. Apabila siap bangunan tersebut ia akan dapat membantu meningkatkan kualiti pembelajaran kanak-kanak pra sekolah.

Tunas Permata UKM merupakan nama baharu yang perkenalkan mulai tahun ini bagi menampung keperluan warga UKM, kakitangan dan pelajar sarjana yang sedang belajar di UKM untuk menempatkan anak-anak mereka memperolehi pendidikan pra sekolah.

Sukan yang dilangsungkan pada hari ini telah dapat mempersembahkan beberapa acara yang mampu menonjolkan bakat-bakat dari kalangan kanak-kanak di Tunas Permata UKM.

Turut hadir di majlis ini ialah beberapa orang pegwai UKM dan pensyarah Fakulti Pendidikan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan